Ries Kleijnen Kleuretsen 1967 - 2007
Overzicht van 40 jaar grafiek

In 2007 is het boek “Ries Kleijnen Kleuretsen 1967 - 2007” verschenen. In dit boek vind u een overzicht van 40 jaar grafiek van Ries. Dit boek op A4 formaat telt ruim 100 pagina´s en bevat vele afbeeldingen in kleur en een bibliografie van al haar werken(325 in kleur) en tevens een beschouwing over haar speciale techniek en over haar leven en werk. Verder zijn in het boek een persoonlijke impresssie van haar etsen (Roelof Lenten) en een notitie over haar plek in de Nederlandse grafiek (Ton van Dijk-Galerie Petit) opgenomen.

U kunt het boek bestellen door overmaking van € 38.50 (incl. verzendkosten) naar rekeningnummer 142808210 t.n.v. Grafies Atelier te Pijnacker, onder vermelding van: naam, adres en het gewenste aantal exemplaren.

Enkele quotes uit het boek:

Dat Ries Kleijnen zich in de loop der jaren een heel unieke beeldtaal heeft eigen gemaakt en daardoor tot het handjevol belangrijke grafici van Nederland behoort, is evident. Vooral de laatste jaren neemt zij ons door haar beeldtaal en zinderende kleuren mee op reis: van het antieke Egypte naar de eeuwenoude landschappen van Turkije, Toscane, Frankrijk en Marokko. Haar prenten dwingen de beschouwer om deelgenoot van haar wereld te worden; een wereld waar het fantastisch toeven is. Ik hoop dat Ries Kleijnen ons nog lang mag verbazen, dat zij ons nog lang deelgenoot kan laten zijn van haar indrukwekkend oeuvre en bovenal dat zij ons laat blijven genieten van haar kleurrijke visie op de wereld.

(Ton van Dijk, Galerie PETIT, Amsterdam)